Αναζήτηση
  • Ευαγγελία Παπαγιαννάκη

Δημιουργούμε παρέα ένα… ΠΡΟΒΑΤΑΚΙ!!!
Με τις διακοπές του Πάσχα να πλησιάζουν σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε μια εύκολη και απλή κατασκευή με πρωταγωνιστή ένα προβατάκι! Η κατασκευή αυτή υλοποιήθηκε στα πλαίσια της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης εφόσον οι μικρότερες βαθμίδες αυτής παραμένουν ακόμα κλειστές. Επιπλέον, αποτελεί μια ωραία ιδέα προκειμένου να απασχολήσουμε τα παιδιά και να περάσουμε δημιουργικό χρόνο δίπλα τους, προσφέροντας απλόχερα τη βοήθειά μας όταν αυτή ζητηθεί!Τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι:χαρτόνια κανσόν Α4 σε διάφορα χρώματακόλλα


ψαλίδι

βαμβάκι
Εκτέλεση:

Αρχικά, θα πρέπει να διαλέξουμε τι χρώμα επιθυμούμε να έχει το προβατάκι μας από τα χαρτόνια που έχουμε μπροστά μας. Έπειτα θα πρέπει να σχηματίσουμε έναν κύκλο χρησιμοποιώντας κάποιο αντικείμενο που θα μας βοηθήσει ως προς την κατεύθυνση αυτή, για παράδειγμα μια στρογγυλή κολλητική ταινία. Η σκέψη αυτή προκύπτει σε περίπτωση που δεν τα καταφέρνουμε με άλλο τρόπο. Επίσης, ο κύκλος θα πρέπει να κοπεί καθώς θα αποτελέσει το σώμα από το προβατάκι, ενώ μέσα σε αυτόν θα κολλήσουμε βαμβάκι δημιουργώντας έτσι το τρίχωμά του.


Στη συνέχεια, θα σχηματίσουμε και θα κόψουμε τέσσερις μικρές λωρίδες στο χαρτόνι (το οποίο θα έχει το χρώμα που θέλουμε, εκτός και αν προτιμούμε να είναι μονόχρωμο). Μ’ αυτό τον τρόπο θα δημιουργήσουμε τα ποδαράκια από το προβατάκι.

Ακόμη, θα πρέπει να σχεδιάσουμε και να κόψουμε το κεφάλι, έτσι ώστε να ζωγραφίσουν τα παιδιά τη μύτη, το στόμα και τα μάτια.


Τέλος, ο κύκλος, οι λωρίδες και το κεφάλι από το προβατάκι μας θα πρέπει να κοπούν και να κολληθούν από το παιδί. Ακόμη, το βαμβάκι θα μπορούσε να το κάνει μόνο του μπαλίτσες και έπειτα να το κολλήσει. Μ’ αυτό τον τρόπο, θα εξασκήσει τη λεπτή του κινητικότητα. Όλα τα παραπάνω μπορούν να διαμορφωθούν ανάλογα με το τι επιτρέπει η ηλικία του κάθε παιδιού.


Καλή διασκέδαση!!!Για την ομάδα του The Paint Poster Studio

Ευαγγελία Παπαγιαννάκη, Νηπιαγωγός με MSc στην Ειδική ΑγωγήΦωτογραφικό υλικό:

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων