Αναζήτηση
  • Έρση Κουμπούρη

Παγωτό: Μια ξεχωριστή λιχουδιά για μικρούς και μεγάλους...!Παγωτό ίσον καλοκαίρι!

Παγωτόοο!!!! Και μόνο στο άκουσμα της λέξεις οι αισθήσεις μας ξυπνούν, προετοιμάζοντας μας για μία βουτιά στον ορισμό της δροσιάς και της απόλαυσης!


Είναι αδιαμφισβήτητα η πιο αγαπημένη καλοκαιρινή απόλαυτση για μικρούς και μεγάλους. Δροσερή επιβράβευση πολλές φορές ή μικρή πολυτέλεια στο σπίτι ή έξω, με καλή παρέα ανεξαρτήτως ηλικίας! Παγωτό χωνάκι, ξυλάκι, κυππελάκι, οικογενειακό, σε διάφορες γεύσεις, σχήματα και χρώματα.


Ποια είναι όμως η ιστορία του παγωτού;


Σύμφωνα με έρευνες τον δεύτερο αιώνα π.χ αν και δεν υπήρξε κάποιος εφευρέτης του παγωτού, γνωρίζουμε από ιστορικά ντοκουμέντα ότι ο Μέγας Αλέξανδρος απολάμβανε πολύ να συνδυάζει χιόνι και πάγο με μέλι και νέκταρ!


Άλλες ιστορικές αναφορές αναφέρονται στον βασιλιά Σολομώντα έως και στον Νέρωνα Κλαύδιο Καίσαρα. Μετά από σχεδόν 1000 χρόνια βλέπουμε τον Μάρκο Πόλο, όταν επέστρεψε από στην Ιταλία από την Άπω Ανατολή, είχε φέρει μαζί του μία συνταή που ομοιάζει πάρα πολύ με αυτό που σήμερα ονομάζουμε σορμπέ. Η εξέλιξη του σορμπέ στη μορφή του παγωτού ολοκληρώθηκε κατά τον 16ο αιώνα.


Από τότε έως και σήμερα η εξέλιξη του παγωτού είναι τεράστια. Υπάρχουν τεράστεις ποικιλίες που μπορούμε να βρούμε στην αγορά, για όλες τις προτιμήσεις, τις διατροφικές συνήθειες και τις ανάγκες μας. Μα πάνω από όλα για να μας θυμίσουν ή για να φτιάξουν νέες αναμνήσεις του καλοκαιριού με γεύσεις και στιγμές που θα μας μείνουν αξέχαστες!Για την ομάδα του The Paint Poster Studio

Εικονογράφηση - Κείμενο:

Έρση ΚουμπούρηΠρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων