top of page
Αναζήτηση

Παρέα με τον Λουκ!!!





Ο Λούκυ Λουκ είναι βελγικό κόμικ που δημιουργήθηκε από τον Morris. Αποτυπώνει χιουμοριστικά τις περιπέτειες του ομώνυμου "φτωχού και μόνου καουμπόι" στην Άγρια Δύση των ΗΠΑ, ο οποίος συνήθως καλείται με κάποιο τρόπο να υπηρετήσει τη δικαιοσύνη και να βάλει τέλος στις αδικίες που συναντά. Τα σπουδαιότερα τεύχη του διαχρονικά, θεωρούνται αυτά που εκδόθηκαν την εποχή που σεναριογράφος ήταν ο Ρενέ Γκοσινί.


Οι περισσότερες ιστορίες του Λούκυ Λουκ τοποθετούνται σε κάποια ασαφή χρονική περίοδο, που όμως συνήθως είναι λίγα χρόνια μετά τη λήξη του Αμερικανικού Εμφυλίου,

περίπου το 1880. Το χαρακτηριστικό μαύρο γιλέκο, κίτρινο πουκάμισο και κόκκινο μαντήλι, που φορούσε ο ήρωας σε κάθε περιπέτεια είναι μία σαφής αναφορά στα χρώματα της σημαίας του Βελγίου.


Προσωπικά η σχέση με ορισμένα κόμικς δεν ήταν στις άμεσες προτιμήσεις μου κατά την παιδική μου ηλικία. Προτιμούσα τη λογοτεχνία. Κυρίως μετά την ενηλικίωση ασχολήθηκα πολύ περισσότερο και βρήκα σε αυτά κάτι συναρπαστικό, που ίσως η λογοτεχνία, λόγου του ύφους και των επιρροών της δυσκολευόταν να πει τα πράγματα πιο απλά...


Σήμερα έφτιαξα τον Λούκυ Λουκ, τον αγαπημένο ήρωα πολλών παιδιών, νέων και μεγαλύτερων πιστών ακολούθων. Ζητώ επιείκεια γιατί είναι η πρώτη απόπειρα να ζωγραφίσω τον Λουκ και ελπίζω να τα κατάφερα..!!!



Έρση Κουμπούρη

δημοσιογραφος - εικονογράφος - ψηφιακή δημιουργός


The Paint Poster Studio

www.paintposterstudio.com

instagram: @thepaintposter





bottom of page