top of page
Αναζήτηση

Φτιάχνουμε χειροποίητους μίνι χαρταετούς..!!!



Όλοι όσοι συναναστρεφόμαστε με τα παιδιά, εκπαιδευτικοί, άνθρωποι της τέχνης, γονείς, σίγουρα έχουμε αντιληφθεί τη χαρά που μπορεί να προσφέρει σε ένα παιδί η πρακτική δημιουργία. Και η πιο απλή κατασκευή, μπορεί να δώσει κίνητρο στην παιδική ψυχή.


Το δημιουργικό παιχνίδι μέσα στο σπίτι πρέπει να πρωτοστατεί ώστε να δίνει κίνητρο στα παιδιά να κατασκευάζουν με τα δικά τους χέρια νέους κόσμους. Όπως τους φαντάζονται. Εμείς χρειάζεται να ενθαρρύνουμε τη σκέψη τους, τη δημιουργικότητά τους και να αναπτύσσουμε το στοιχείο του συλλογικού παιχνιδιού το οποίο επιδρά σημαντικά στην ωρίμανση του χαρακτήρα και της προσωπικότητά τους.


Με αυτή τη σκέψη, δημιουργήσαμε χειροποίητους χαρταετούς ενόψει του εορτασμού της Καθαράς Δευτέρας, με απλά υλικά που όλοι διαθέτουμε στο σπίτι μας.

Συγκεκριμένα, χρησιμοποιήσαμε χαρτόνι, 300 γραμμαρίων, σε Α4 διάσταση και δημιουργήσαμε το σχήμα του ρόμβου (μπορείτε αν θέλετε και πολύγωνο). Για το πίσω μέρος, πήραμε από το περίσσιο χαρτόνι, κομμάτια και τα κολλήσαμε αφήνοντας κενό όσο ένα καλαμάκι. Περάσαμε το καλαμάκι στο κενό σημείο ώστε τα παιδιά να μπορούν να τα κρατούν στα χέρια τους. Ύστερα ζωγραφίσαμε εικόνες της αρεσκείας μας. Στο τελείωμα κόψαμε λωρίδες από χρωματιστό χαρτί και το κολλήσαμε στην πίσω επιφάνεια του χαρτονιού. Και οι "μίνι" χαρταετοί είναι έτοιμοι!


Εσείς, αν επιθυμείτε, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερα υλικά, όπως ξύλινο καλαμάκι για την κατασκευή, χρωματιστά είδη χαρτονιού, κομφετί, χρυσόκολλες, σερμπαντίνες και πολλά είδη ακόμη. Όρεξη, φαντασία και διάθεση για παιχνίδι χρειάζεται.. Τίποτα παραπάνω! Καλή διασκέδαση σε όλους!!!



Για την ομάδα του The Paint Poster Studio

Έρση Κουμπούρη

Δημοσιογράφος - Εικονογράφος






bottom of page