top of page
Αναζήτηση

Ο Λόρδος Μπάϋρον στη Θεσσαλονίκη


Η αφίσα της παράστασης από τις εκδόσεις Παρισιάνου



Τη δραματοποιημένη παρουσίαση των ξεχωριστών γεγονότων της ζωής του Λόρδου Μπάϋρον, μέσα από τη δική του ματιά, παρουσιάζουν αυτό το Σάββατο, στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (Δ.Ε.Θ), οι εκδόσεις Παρισιάνου , στο πλαίσιο του Παιδικού και Εφηβικού βιβλίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Περίπτερο 13, στις 5 το απόγευμα, με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό Ιορδάνη Καλέση, ο οποίος επιμελείται την δραματουργική επεξεργασία και τη σκηνοθεσία.


Η δραματουργική μεταφορά επιχειρεί να μεταδώσει στους έφηβους μαθητές και στους γονείς τους, με ζωντανό και γλαφυρό τρόπο, τις συνθήκες και τις ξεχωριστές στιγμές της εμβληματικότερης φυσιογνωμίας του Φιλελληνικού Κινήματος κατά την περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης.


Η πολυτάραχη ζωή του Λόρδου Βύρωνα, θα εξιστορηθεί με την παράθεση γεγονότων, φωτογραφιών, αποσπασμάτων ποιημάτων και ντοκουμέντων, με τον Μπάϋρον, να παρεμβαίνει αναβιώνοντας και σχολιάζοντας μπροστά στους θεατές, τους πιο κομβικούς σταθμούς του συναρπαστικού ταξιδιού της ζωής του, από τα πρώτα χρόνια της γέννησής του στο Λονδίνο μέχρι και τον θάνατό του, στην Ελλάδα.


Η παρουσίαση των γεγονότων και της ζωής του Λόρδου Βύρωνα, βασίζεται στο βιβλίο «Ο Λόρδος Μπάϋρον – Η ζωή του – Το έργο του» της Βιβλιοθήκης Βασιλείου. Στην αφήγηση ακούγονται επίσης, οι ηθοποιοί Κωνσταντίνος Μπάζας και Ναταλία Μαργωμένου καθώς και αποσπάσματα γνωστών συνθέσεων.


Για την ομάδα του The Paint Poster Studio

Έρση Κουμπούρη




bottom of page