top of page
Αναζήτηση

Σχολικός εκφοβισμός και παιδική εργασία






Σχολικός εκφοβισμός και παιδική εργασία. Εκφοβισμός πού;; Στο σχολείο που ετυμολογικά αν τη δούμε τη λέξη έχει τη ρίζα της στο ρήμα έχω στα αρχαία ελληνικά. Έχω τι;; Έχω την αγάπη,τη φροντίδα, το νοιάξιμο, την πληροφορία, τη γνώση, την εκτίμηση, τη μοναδικότητά μου και την ελευθερία έκφρασης μου ως παιδί/μαθητής..


Το σχολείο λοιπόν έπρεπε να είναι πηγή έμπνευσης, δημιουργικότητας ενσυναίσθησης και ψυχικής ενδυνάμωσης για κάθε παιδί.. Πόσο λυπηρό είναι να συζητάμε ακόμη για τα αυτονόητα .. Είναι ανάγκη να αποκατασταθεί άμεσα η αυτοεικόνα του κάθε παιδιού γιατί το μόνο που καταφέρνουμε είναι να τα εφοδιάσουμε με φόβο, ενοχές, ματαίωση και μοναξιά.


Σχετικά όμως με την εφαρμογή της παιδικής εργασίας με τις ευλογίες εμάς των ενηλίκων, γονέων και του κράτους, αποτελεί το ορόσημο του τέλους της παιδικότητας και της ξεγνοιασιάς που στολίζουν αυτή την ηλικία. Με πρόσχημα την υπευθυνότητα και την ενηλικίωσή τους θυσιαζουμε ό,τι πιο όμορφο υπάρχει στον κόσμο μας, το ΠΑΙΔΙ με όλη τη σημασία της λέξης.


Η μόνη εργασία και υποχρέωση των παιδιών μας είναι να ονειρεύονται, να εκπαιδεύονται, να ελπίζουν, να προσπαθούν, να φιλοδοξούν. Ας δώσουμε λοιπόν στα παιδιά τα χρώματα και τα πινέλα και τότε θα αντικρύσουμε έναν άλλον κόσμο γεμάτο ομορφιά και ανθρωπιά!



Για την ομάδα του The Paint Poster Studio

Ειρήνη Κυριάκου,

Θεολόγος - Ειδική Παιδαγωγός





bottom of page