top of page
Αναζήτηση

Πολιτιστικό Φεστιβάλ

Από τη Θεατρική σκηνή "Εκτός Σχεδίου"


Η αφίσα του Πολιτιστικού Φεστιβάλ


Η θεατρική Σκηνή "Εκτός Σχεδίου" για μία ακόμα φορά πρωτοπορεί και μας παρουσιάζει το νέο Πολιτιστικό της Φεστιβάλ που ξεκινά από αυτό το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου. Η Θεατρική Σκηνή που αποτελείται από μια ομάδα ανθρώπων με διαφορετικές αφετηρίες, διαθέτουν όμως το ίδιο πάθος, για το απλό λαϊκό - ερασιτεχνικό - θέατρο και μετρούν σχεδόν 20 χρόνια σταθερής πορείας.


Στο Πολιτιστικό Φεστιβάλ υπάρχουν τρεις θεατρικές παραστάσεις και ένα ντοκιμαντέρ ενώ κατά τη διάρκεια του φετινού δρώμενου θα λειτουργήσει έκθεση φωτογραφίας και ζωγραφικής. Η είσοδος για όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη, ωστόσο όποιος επιθυμεί μπορεί να ενισχύσει την προσπάθεια της σκηνής να συνεχίσει το πολύ σπουδαίο έργο που έχει αναλάβει για όλους εμάς.


Το πρόγραμμα για την πρώτη εβδομάδα έχει ως εξής:


Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου: ''11 Ιστορίες του Δέλτα''

Ο Δέλτα ζωγραφίζει 11 πίνακες. Βασίζεται σε πραγματικά του βιώματα ή σε ιστορίες που φτιάχνει με τη φαντασία του. Πάντα όμως μπαίνει στη θέση όλων όσων ζωγραφίζει. Φτάνει να τους μιμείται μάλιστα. Γίνεται πάλι παιδί, ξαναζεί στιγμές που τον σημάδεψαν, ψάχνει στους παλιούς έρωτές του, αναπολεί ανθρώπους, ζώα, πράγματα που θαύμασε. Κείμενο τρυφερό και ευαίσθητο, που ισορροπεί ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία και οδηγεί τον ήρωα αφενός στην ενδοσκόπηση, αφετέρου στην απελευθέρωση από κάθε κάδρο και κάθε πίνακα μέσα του.


Σκηνοθεσία - Ερμηνεία: Πέτρος Αποστολόπουλος



Κυριακή 1 Οκτωβρίου: ''Β. Εύβοια - Το Σχέδιο''

Μια ώρα και είκοσι λεπτά με μαρτυρίες και ντοκουμέντα που αποδεικνύουν πώς μια φωτιά που θα μπορούσε να περιοριστεί έγκαιρα, κατάφερε με μηδενικό άνεμο και “εντολές μη διακινδύνευσης” (που ισοδυναμούν με εντολές μη παρέμβασης), να κατακάψει περισσότερα από 520 χιλιάδες στρέμματα γης. Δάση, ζώα, χωριά, καλλιέργειες, κόποι μιας ζωής αφέθηκαν στην τύχη τους και έγιναν στάχτη από μία κυβέρνηση η οποία εκδίωξε τους κατοίκους από τα χωρία τους ενώ ουδέποτε φρόντισε για τον προστασία των δασών ή την πυρόσβεση. Αντιθέτως, σχεδιάζει επενδύσεις με νέες χρήσεις γης, στο όνομα της “ανάπτυξης” και της “ανασυγκρότησης”.


Έρευνα: Νέλλη Ψαρρού και Ιωάννης Λαζάρου



*Είσοδος ελεύθερη

Διεύθυνση: Σπύρου Θεολόγου & Μάρκου Μπότσαρη

Εργατικές Κατοικίες Γεροβουνού, Καματερό

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6944935221



Για το The Paint Poster Studio

Έρση Κουμπούρη





bottom of page